Fjerde Sø 1863 - 1988 - forsideAnders Monrad Møller og
Dorthe Falcon Møller

Fjerde Sø

1863 - 1988

(21,5 x 20,5 cm) 126 sider, illustreret.
150,- kr.

Bogens rummer fortællingen om det lille søforsikringsselskab Fjerde Sø og kredsen omkring dets dannelse: en gruppe utilfredse københavnske redere og grosserere, der ville begynde for sig selv. Virksomheden følges i medgang og modgang og i den hårde overgang fra kun at arbejde med søassurance til sammensætningen af den moderne vifte af tilbud om forsikring af enhver art. Men søforsikring for en række trofaste kunder ses i alle de 125 år, og bogen giver med eksempler en god introduktion til, hvordan sådan noget fungerer.

Et særligt afsnit handler om Fjerde Sø’s hovedsæde, det smukke palæ i København på hjørnet af Fredericiagade og Bredgade. Husets historie beskrives sammen med dets beboere gennem tiderne er og der er illustreret med portrætter af ejerne og billeder af udsmykningen i de rum, der endnu står velbevaret med deres oprindelige udseende.

Fjerde Sø 1863 - 1864 er et godt eksempel på, hvordan en virksomhedshistorie kan lægges bredt an med både økonomisk-historiske såvel som kultur- og kunsthistoriske indfaldsvinkler.